Lazurán Favédő lazúr 3in1

Termékleírás: Selyemfényű, oldószeres vékonylazúr kültérre, nem mérettartó fafelületek (kerítés, lambéria, széldeszka, stb.) dekoratív bevonására. Mélyen beszívódik a farostok közé, ahol védelmet nyújt a fát megtámadó három leggyakoribb kártevő ellen: kékgomba, farontó rovarok és kártevők, gombák. Favédőszer hatása mellett esztétikus színével kiemeli a fa eredeti erezetét. Favédőszer hatása mellett esztétikus színével kiemeli a fa eredeti erezetét. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől. “Faanyagvédőszer, alapozó és lazúr egyben. A fa pórusaiba mélyen behatol. Hármas védelem: kékgomba, farontó rovarok és kártevők, valamint gombák ellen.


Lazurán Falazúr 2in1 vékonylazúr

Termékleírás: A Lazurán Falazúr 2in1 kiemeli a fa erezetét, nem képez fedő bevonatot. Alkidgyanta kötőanyagú vékonylazúr. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. Az első réteg alapozóként, a második és további rétegek fedőrétegként funkcionálnak. Nem tartalmaz a farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat. Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, madártető stb.) bevonataként alkalmazható. Mélyen beszívódik a farostok közé, kiemeli a fa eredeti erezetét, növeli a fafelület vízlepergető hatását. A kész felület színe nagymértékben függ a fafajtájától és alapszínétől.


Lazurán selyemfényű vastaglazúr

Termékleírás: Áttetsző, selyemfényű védőfilmet képző vastaglazúr. Kiemeli a fa erezetét, és hosszú időn át védi a fát az időjárás, különösen a napfény káros hatásaitól. UV-védő adalékot tartalmaz. Vízlepergető tulajdonsága miatt a kezelt fafelület kitűnően ellenáll az időjárási hatásoknak. Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. mérettartó fafelületek bevonataként alkalmazható. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.

 


Lazurán csónaklakk

Termékleírás: Csónakok, fából készült vízbe merülő szerkezetek lakkozására alkalmazható. Alkalmas poliészter anyagú csónakok védelmére is. Kitűnően használható belső térben lévő fafelületekre. Átlátszó védőfilmet képez a fa felületén, és hosszú időn át védi a fát. Fokozottan véd az időjárás, különösen a napfény káros hatásától.

 


Lazurán kétkomponensű parkettlakk

Termékleírás: Natúr parketta, illetve fa felületek lakkozására ajánljuk. Ezen kívül már előzőleg lakkozott, felújítandó hajópadló, parketta- és fafelület, valamint egyéb beltéri fafelületek dekoratív bevonásához (fenyő és keményfa-fajták) alkalmazható. Nagy terhelésű felületeken, mint pl. iskolákban, tánctermekben és tornatermekben is alkalmazható. Laminált padlóra és felületkezelt új szalagparkettára, lengőpadló rendszerű portpadlóra használata nem javasolt.

 

 


Lazurán Prémium oldószeres lakk

Termékleírás: Beltéri és kültéri fafelületek, elsősorban parketta, de egyéb, fából készült járófelületek (hajópadló, parketta- és fafelület, fenyő és keményfa-fajták) lakkozására is szolgáló oldószeres, selyem- vagy magasfényű lakk. A bevonat a háztartásban előforduló szokásos parkettatisztító szereknek ellenáll, és fokozottan véd az időjárás, különösen a napfény káros hatásától. Alkalmazásával kopásálló bevonatot kapunk. Gyárilag lakkozott szalagparkettára nem ajánljuk.

 


Lazurán Univerzális oldószeres lakk

Termékleírás: Univerzálisan alkalmazható oldószeres, Selyem- vagy magasfényű beltéri lakk. Elsősorban bútorok, de egyéb beltéri fafelületek, úgymint fatáblák, lambériák, polcok, fakorlátok dekoratív lakkozására ajánljuk. A bevonat jól tapad, az általános háztartási tisztítószereknek ellenáll. Új és régi felületeken egyaránt használható. Pácolt felületek lakkozása esetén végezzen próbát!

 


Lazurán univerzális oldószeres faanyagvédőszer

Termékleírás: Kiválóan alkalmas a kültéri faszerkezetek védelmére megszüntető és megelőző céllal is. Megmunkált vagy kéreg- és háncsmentes, egészséges, légszáraz faanyagoknak (nyílászáró szerkezetek, kerti bútorok stb.) kékpenésszel, farontó gombákkal (könnyező házigomba, fenyő lemezestapló, pincegomba, házi kéreggomba, elszíneződést okozó gombák stb.) és rovarokkal szembeni védelmére szolgál. A faanyag rostjai közé mélyen beszívódik, azokon erősen megtapad. Használatát kültéri, vagy nedvességnek kitett helyeken ajánljuk. Nem képez fedő bevonatot. A fa rostjai közé mélyen beszívódik, és ott megtapadva fejti ki hatását. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!


Lazurán lakk alapozó

Termékleírás: Natúr parketta, illetve fafelületek lakkozás előtti alapozására ajánljuk. Egyaránt alkalmas oldószeres és vízzel hígítható lakkok alá. Laminált padlóra és felületkezelt új szalagparkettára használata nem javasolt. Poli-vinil butirál kötőanyagú. Javítja a lakkréteg tapadását és megakadályozza a lakkozott fa természetes színének elváltozását a lakkozás során.

 


Tikkurila Valtti Color

Termékleírás: Matt, félig áttetsző lazúr kültéri fa felületekre. A Valtti Color New mélyen behatol a fába, fokozza a fa természetes struktúráját és kiemeli szépségét. Ellenálló felületet képez a bio korrózióval szemben, továbbá növeli a fa nedvességgel és UV sugárzással szembeni védelmét. A Valtti Color NEW a Valtti Base+-szal alapozott fa felületek fedőfestékeként ajánlott. Kültéri fa felületek: falak, ablakkeretek, ajtók, kerítések, korlátok, lugasok, kerti bútorok, stb. kezelésére.


Tikkurila Valtti Teho

Termékleírás: Alkid kötőanyagú, olaj alapú festék kültéri fafelületek festésére. Alkalmas fahomlokzatok, viharlécek, ablaktáblák, korlátok, kerítések, zászlórudak.Kültéri fafelületek festése, mint pl. kezeletlen fa, gyárilag alapozott fa, fűrészelt vagy gyalult, korábban olajfestékkel kezelt fafelületek.

 


Sadolin Extra selyemfényű vastaglazúr

Termékleírás: A Sadolin Extra kültéri, selyemfényű vastaglazúr óvja és díszíti a kültéri fafelületeket. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárással, valamint a nap UV-sugárzásával szemben. A Sadolin Extra puhafa és keményfa felületek bevonására, natúr vagy már létező sértetlen, áttetsző bevonat festésére ajánlott. Vízlepergető hatású, és kiemeli a fa természetes szépségét. A megújult Sadolin Extra új összetétele révén még jobban beszívódik a fába, ezáltal még tartósabb védelmet nyújt.

 

 


Sadolin UV Extra színtelen kültéri lazúr

Termékleírás: A Sadolin UV Extra színtelen, átlátszó kültéri lazúr, tartós védelmet biztosít a fának akkor is, ha a fa natúr színét szeretnénk megőrizni. A Sadolin UV Extra kültéri lazúr, kiemelkedő UV-védelmet nyújt. Speciális összetevői révén tökéletesen védi a fa felületét pigmentek nélkül is, így megőrizhető a fa natúr színe maximális védelem mellett. A Sadolin UV Extra ideális régi felületek felújítására is, mivel nem sötétíti meg a korábbi bevonatot.

 

 


Sadolin Classic HP oldószeres vékonylazúr

Termékleírás: A Sadolin Classic HP kiváló minőségű, alkidgyanta bázisú, oldószeres, nyitott pórusú, beszívódó, dekoratív kültéri selyemmatt vékonylazúr nem mérettartó faszerkezetekre. Válassza a Sadolin Classic HP-t. 3in1: favédőszer, alapozó és lazúr egyben. Nincs szükség alapozásra. Különösen szépen kiemeli a fa természetes erezetét, a kétféle rost színe között még kontrasztosabb hatást eredményez. UV- és időjárásálló.

 


Sadolin Yacht lakk

Termékleírás: A Sadolin Yacht külső fafelületek kezelésére alkalmas csúcsminőségű, magasfényű oldószeres lakk, amely az UV-sugárzásnak ellenálló adalékot is tartalmaz. Alkalmas minden külső fafelület kezelésére a vízvonal felett. A fafelületnek rendkívül hosszú ideig védelmet biztosít, a felület csak ritkán igényel karbantartást. A Sadolin Yacht ellenáll az időjárás okozta kopásnak, a napsugárzásnak, a csapadéknak, a tengervíznek és a sós levegőnek.

 

 


Sadolin Terrace

Termékleírás: A Sadolin Terrace oldószeres, kültéri fa járófelületek bevonására készült. Vízálló, védi a fát az UV-sugárzással szemben. Mélyen behatol a fába, és a második réteg csúszásgátló bevonatot képez. A Sadolin Terrace könnyen ecsetelhető és jól terül, vízálló, selyemfényű bevonatot ad. Vörösfenyőre nem ajánljuk.

 

 

 


Sadolin Base HP oldószeres alapozó

Termékleírás: A Sadolin Base a kültéri fafelületek színtelen alapozója. Mélyen behatolva a fába tartósan védi a fát az időjárás igénybevételével szemben, véd a farontó gombák, a kék elszíneződést okozó gombák és rovarkártevők ellen. Fokozza a lazúr tapadását a fához; a Sadolin Base az Extra, UV Extra és Terrace alapozója.

 

 

 

 


Supralux Gemini 2 komponensű parkettalakk

Termékleírás: Színtelen, kétkomponensű lakk parketta és egyéb beltéri fafelületek lakkozására. Új, valamint már használt parketta- ill. fafelületek bevonására egyaránt használható. Hosszú élettartamot biztosít. Bevonata magasfényű. Professzionális felhasználásra!

 


Boróka Base fakonzerváló alapozó

Termékleírás: Rovarkárosítás, esztétikai és szerkezeti gombakártevők, szürkepenész, kékgombák, korhasztó gombák elleni megelőzésre, vagy a már kialakult fertőzés megszüntetésére szolgáló, oldószeres impregnáló alapozó. Kültéri, vagy nedvességnek fokozottan kitett fafelületek pl.: faházak, kerítések, pergolák, ablakok, ajtók, fából készült szerkezetek impregnáló alapozására használható, amely biztosítja a fa hosszan tartó védelmét. Viszont nem alkalmazható játékokra, élelmiszerekkel és takarmányokkal közvetlenül érintkező fafelületekre.


Boróka oldószeres vékonylazúr

Termékleírás: Tartós védelemmel rendelkező, vízlepergető tulajdonságú, gélesített vékonylazúr. A Poli-Farbe Boróka oldószeres vékonylazúr kiemeli a fa természetes szépségét, hosszantartó védelmet biztosít a kül- és beltéri puha- és keményfából készített tárgyaknak és szerkezeteknek. A lazúr jól beszívódik a fába, rugalmas, vízlepergető, ellenálló felületet biztosít. A fa felületeknek tartós dekoratív színt kölcsönöz, amely hozzájárul a fa szerkezetének védelméhez. Megfelelően előkészített kül- és beltéri puha- és keményfa szerkezetek, épület deszkázatok, kerítések, pergolák, bútorok, kerti bútorok, faházak, lambériák, stb. tartós védelmére, színezésére, díszítésére használható.


Poli-Farbe Boróka Satin selyemfényű vastaglazúr

Termékleírás: A Poli-Farbe Boróka Satin selyemfényű oldószeres vastaglazúr, aktív komponenseinek köszönhetően védelmet nyújt az ultraibolya (UV) sugárzás hatásai ellen, kiemeli a fa természetes szépségét, hosszan tartó védelmet biztosít. Többszörös UV védelemmel, kopás-, és karcállóságot növelő és vízlepergető tulajdonságot biztosító viasz adalékokkal. Megfelelően előkészített kül- és beltéri, puha- és keményfa szerkezetek, épület deszkázatok, kerítések, pergolák, bútorok, kerti bútorok, faházak, lambériák, stb. tartós védelmére, színezésére, díszítésére használható.