Gipszkarton

Kategória leírás
A gipszkarton tökéletes és jól bevett formája a belső terek elválasztásának, a mennyezet kialakításának, az egyedi ötletek megvalósításának. Könnyű beépíthetősége és temérdek jó tulajdonsága tette népszerűvé a belsőépítészet terén, hiszen a gipszkarton alkalmazása az egyszerű megoldásoktól kezdve a kifinomult, különleges megoldások kivitelezését is könnyen lehetővé teszi. A gipszkarton szerkezeténél fogva kiválóan alkalmas az esetleges tűz továbbterjedésének meggátolására, rendkívül jó helyiség-klimatizáló és hőszigetelő tulajdonsággal bír, környezetbarát és remekül bevethető hanggátló falak kialakításához is. Bizonyos típusok jó teherbírásúak, így speciális falak felépítésére is kiválóan alkalmasak, ráadásul egyszerű és hatékony kezelhetőségüknek köszönhetően költség- és időtakarékosak.

Előtétfal
Viszlát egyenetlen, görbe falak! Ha az időrabló, sziszifuszi javítgatás helyett egyszerűen és könnyen takarnád el a hibákat, vezetékeket és csöveket, használj a téglafal elé helyezhető vékony falat, vagyis gipszkarton előtétfalat! Válassz igényeidhez mérten a szabadon álló, a CD-profilra helyezhető, vagy a kétoldali tűzgátló feladatot ellátó aknafalak közül, és amellett, hogy megspórolod a vésést és tiszta munkakörnyezetet biztosítasz, esztétikus és kiváló hangszigetelésű falakat építhetsz gyorsan és hatékonyan.

Tovább a termékekhez

Válaszfal
A válaszfalak és térosztó falak nem teherhordó, hanem önhordó belső falszerkezetek, amelyek segítségével a rendelkezésre álló belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk. A válaszfalszerkezetek a lakó- és középületekben történő alkalmazásukból következő összes tűzvédelmi, akusztikai, statikai és egyéb követelményeknek eleget tesznek. A tartószerkezet és a falborítás megfelelő kialakításával függőleges és ferde falsíkokat hozhatunk létre (szerelési séma), amennyiben a vízszintes sík és a válaszfal síkja közötti szög nagyobb, mint 70°.

Tovább a termékekhez

Tetőterek
A tetőtéri helyiségek sajátos hangulattal rendelkeznek.
A különleges terek, amelyek a tetőtér ferde síkjainak köszönhetők, érdekes belsőépítészeti megoldásokhoz vezetnek.
Amennyiben az eddig kihasználatlan tetőteret beépítené, a Rigips rendszer ideális választás, mert szárazon, gyorsan, könnyen, kedvező áron kivitelezhető.
Minőségi szigetelőanyagok és tetőablakok kiválasztásával az Ön igényeinek megfelelő tér alakítható ki.

Tovább a termékekhez

Szárazpadló
A szárazpadlók magas szintű hang- és hőszigetelő teljesítménnyel rendelkeznek, s kiváló tűzállósági tulajdonságokkal bírnak. A szárazpadlós megoldással könnyedén kiküszöbölhetők az aljzat egyenetlenségei is. A Rigidur szárazpadló elemekből nagyon kemény és szilárd padló készíthető – mindennemű utólagos felületkezelési igény nélkül jól bírja a görgős székek okozta igénybevételt.

Tovább a termékekhez

Álmennyezet
Trendi világítás, mennyezetbe rejtett vezetékek, alacsonyabb beltér. Ezek ma már szinte alapvető igények a belső terek kialakításakor, hiszen a gipszkarton álmennyezetek kiváló belsőépítészeti lehetőségeket nyújtanak, amelyek az épület hatékony teljesítménye mellett a lakó- vagy munkatér kényelmét és komfortját egyaránt fokozzák. Válaszd akár a nagytáblás, akár a kazettás álmennyezeteket álmaid megvalósításához, melyek mind tökéletes alapot biztosítanak a páratlan, egyedi és mindemellett praktikus, változatos dizájn- és látványelemekkel gazdagított belső terek kialakításához.

Tovább a termékekhez