Hőszigetelés

Kategória leírása
A környezettudatos építkezés ma már nem csak olcsó frázis. A vevői döntéseket nagyban befolyásolja az építőanyagok és az építőipari technológiák környezetünkre gyakorolt hatása, így a tendenciák szerint az otthonok, munkahelyi környezetek kialakítása is már legtöbb esetben ennek figyelembevételével történik. A hőszigetelés mind az új épületek tervezésénél, mind a meglévő, régi épületek felújításánál, átépítésénél kiemelten fontos szerepet játszik, hiszen amellett, hogy a falaknak védelmet kell nyújtaniuk a tűz-, víz-, fagy- és egyéb mechanikai hatások ellen, biztosítaniuk kell a megfelelő páraelvezetést és helyt kell állniuk a környezetet károsító hőveszteséggel szemben is.

Homlokzat
A ház energiabesorolása nemcsak a jövőbeni értékesítés során bír jelentőséggel, hanem a hőmegtartást segítő, minőségi építőanyagok beépítésével szerepet játszik mindennapjaink során. A homlokzati hőszigetelés éppen ezt a célt szolgálja, hiszen a kiegyenlített, minden helyiségben azonos hőmérséklet nemcsak a komfortérzetünket javítja, de az évszakváltozások okozta károsodásokat is minimálisra csökkentheti. A komplett hőszigetelő-rendszerek, a polisztirol vagy ásványi alapanyagú hőszigetelő anyagok prémium megoldást nyújtanak az épület homlokzatának környezettudatos kialakításához, miközben észrevehetően csökkenteti a fűtési-hűtési költségeket, és biztosítva az optimális páratartalmat, megadja a szükséges komfortérzetet.

Tovább a termékekhez

Padló födém
Ahol nagyobb a mechanikai igénybevétel, ott jöhetnek a magas minőségű hőszigetelő lemezek! A lapostetők, terasztetők, tetőparkolók, ipari padlók vagy nagyobb, akár extrém járműterhelésnek kitett padlók hőszigetelése professzionális, a padlószerkezetbe jól beépíthető anyagok alkalmazását igényli. A padló és födémszigetelő anyagok az ipari felhasználás mellett azonban a lakóépületek, iskolák, szállodák, óvodák, illetve az ehhez hasonló besorolású épületek úsztatott padlószerkezeteikbe is könnyen beépíthetőek.

Tovább a termékekhez

Válaszfal
Csend, rend, fegyelem, pedantéria? A belső terek válaszfalaival, homlokzatok belső falaival szemben támasztott legfőbb elvárásunk az, hogy hőszigetelő tulajdonságuk mellett elnyeljék a hangokat. A válaszfalak kialakítása során felhasznált üveggyapot lemezek és filcek kedvezően alkalmazhatóak gipszkarton válaszfal rendszerekben, gerenda- és padlásfödémeknél, valamint párnafák között az úsztatott padlószerkezetekben. Az üveggyapot lemezek és filcek széles körű felhasználhatósága a lakóházak mellett ipari környezetben is kimagasló teljesítményt nyújtanak, de ha segítségre van szükséged, profi kollégáink a szükséges szakmai információkkal szívesen támogatják vásárlásodat.

Tovább a termékekhez

Magastető
A magastetők, beépített tetőterek hőszigetelése télen a folyamatos fűtésért, nyáron pedig a hűtésért felelős. A hőszigetelés hatékonysága a tetőterekben lényegesen befolyásolja a fűtésből-hűtésből származó üzemeltetési költségek alakulását, éppen ezért nem mindegy, hogy az építkezés, felújítás során milyen anyagok kerülnek beépítésre. A hőszigetelés a magastetőkön, tetőterekben is egyenletes és folyamatos hőelosztást kell biztosítson, melyhez az épület típusától függően már számos prémium minőségű termék közül választhatunk.

Tovább a termékekhez

Lábazat
Komfortos lakótér, kellemes hőmérsékletű helyiségek? A titok nem más, mint a lábazat időben történő, gondos hőszigetelése. A hőhidak, a kellemetlen páralecsapódás és a nemkívánt penészesedés elkerülése a prémium kategóriás lábazati hőszigetelő anyagokkal ma már szinte gyerekjáték! Nem tudod, melyiket válaszd? Kollégáink dunaújvárosi és dunaföldvári TÜZÉP telepeinken szívesen segítenek, ha a lábazati hőszigeteléssel kapcsolatban kérdésed merülne fel, vagy csak egy kicsit elakadsz.

Tovább a termékekhez

Lapostető
Bár kétségtelen, hogy a lapostetők térhódítása az utóbbi években üstökösként szelte át az építészet égboltját, igazán csak akkor örülhetünk ennek az igencsak stílusos kivitelezési megoldásnak, ha a szigetelés is prémium minőségben történik és semmilyen tekintetben nem hagy kívánnivalót maga után. Miután a lapostetőkön kialakításukból fakadóan könnyen megállhat a víz, az időjárási körülményeknek, az UV-sugárzásnak és a mechanikai sérüléseknek is extrán ki vannak téve, érdemes olyan komplex szigetelési rendszert választani, amely hatékony megoldást jelent mindezekre.

Tovább a termékekhez